Siste Nytt

$

Siste Nytt fra NKG

 

HER ER SISTE NYTT FRA NORDRE KATTFJORD GRUNNEIERLAG

 

 

 

03.09.2015

 

Til alle som går i naturen! Vær så snill ta med dere søppel i retur! Det er så trasig å komme frem til bestemmelses sted på fjellet for å slå leir for så å finne knust glass, masse brent plast og øl/brus bokser i bål plassene. Husk at det kommer folk etter dere på fjellet og de kan ha med seg små barn og hunder og disse er svært utsatt når de springer rundt om noen har knust glass flasker mot stein og kan medføre store skader! I tillegg er det utrolig kort tenkt å brenne plast i bålet før man drar, når neste kommer så kan man ikke grille pølser og heller ikke puste inn røyken fra bålet med mindre man renser bålet først for svidd plastikk og andre gjenstander. Så til ALLE som ferdes i naturen, ta med deg en ekstra plastpose på fjellet og klem flat alt søppelet du produserer på turen, ta med plast posen ned og kast den i nærmeste søppel kasse så blir det mye triveligere for alle å være ute i naturen, regelen er at du skal forlate fjellet perfekt hver gang og ikke legge igjen noe søppel av noe slag.

 

 

 

02.09.2015

 

Takk til Bernt Enoksen for dette bildet!

Pukkel laks tatt i dag i Nordfjord Botn i

Kattfjord! Det er første gang vi kan rapportere om

dette!

 

 

 

 

 

 

26.08.2015

 

Tyv fiske i Nordfjortbotn i elva. Det kom nettop inn rapport fra en av de faste sjø ørret fiskerne hos oss i Kattfjorden at elva i botn ble sperret med garn i natt. Utrolig trist at folk sperrer ei så lita og sårbar elv med garn som kan ta knekken på en hel sjø ørret stamme nå når vi endelig har fått litt fisk i fjorden. Kontrollørene våre er kontaktet og vi kjører kontroll i elva hele uka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.05-2012

 

Salget av fiskekort via vår nye nettbaserte tjeneste økte kraftig i April og foreløpig synes det å være en suksess. Tjenesten er enkel og vil forhåpentligvis føre til at flere kjøper fiskekort.

 

 

21 Mars 2012

 

Fra April 2012 starter NKG en prøveordning med salg av fiskekort på internett. www.inatur.no blir plassen alle kan kjøpe kort fra sin egen sofa. Vi håper dette blir populært for alle som ferdes ute i vår natur og at det vil bli enklere for alle som ønsker å ta seg en fisketur samt avlaste våre kortselgere.  Direktelink til kortsalget vil bli lagt ut på nettsidene våre så snart denne er klar og offentliggjort.

 

27 Februar 2012

 

Det er valgt nytt styre i NKG, se siden "Om Oss"

 

27 Februar 2012

 

Etter fremlegg for årsmøtet etter arbeid utført av styret i laget har det nå blitt besluttet at fiskekortene til grunneierlaget skal selges online på www.inatur.no der vi vil få vår egen hjemmeside.  Dette vil føre til at alle som ønsker det kan bestille kort på sin laptop eller fra amobiltelefonen og slipper dra til kortselgere både sent og tidlig.

Vi håper dette skal være til det beste for alle parter og vi har tro på at vi må følge utviklinga slik at vi gjør det enklere for folk å kjøpe seg fiskekort.

 

3 Januar 2012

 

Et riktig godt nyttår ønskes alle våre lesere fra Nordre Kattfjord Grunneierlag.  Vi starter året med noen innsendte bilder som gir inspirasjon i mørke tiden

som gjør at vi gleder oss til et nytt år her i fjorden.  Ønsker alle et fantastisk villmarksår og husk de beste turene går der det ikke er stier og løyper.

 

3. Januar 2012

                                                                           Foto : Jørn E. Ingebrigtsen

Laks tatt i Kattfjord på stang!

                                                                                                                                                      Foto : Jørn Erik Ingebrigtsen     

Flott eksemplar av Sjø Røye tatt i Nordfjord botn på stang, 0.5 kg.  

                                            

2 Januar 2012

 

Nordre Kattgjord Grunneierlag med tilsvar på høringsuttalelse om Skytebane.

25 September 2011

 

Rapport fra medlem av styret i Grunneierlaget Bjørn Halvorsen fra elg jakta, Ronald er skytter og jakta starta helt topp.  Grunneierlaget mistet ingen dyr i år til tross for problemer med leie avtalen som oppsto, takk til alle som bidro til dette!  Grunneierlaget er prisgitt ildsjeler som står på for laget i tykt og tynt, det er Dere som gjør det mulig å få til ting i fjorden.

 

En ekstra takk til Bjørn Halvorsen som sendte inn rapport.

13 August 2011

Startskuddet for årets kultivering gikk denne uken og første gruppe har allerede gjennomført første felt arbeidet i Kråkskardal. Utstyr er fraktet opp og det har samtidig blitt gjennomført prøvefiske i 2 vatnet i Kråkskardal.

 

NKG ønsker begge kultiveringsgruppene en flott høst og vi håper på best mulig vær for alle gruppene!

 

 

 

12 August 2011

 

Brann i Kraftledning i Nordfjord :

 

http://www.itromso.no/nyheter/article476718.ece

 

28 juni 2011

 

Det har vært avholdt møte mellom motorsport klubben som har drevet med kjøring i grustaket og grunneier. Formann i laget ble invitert med på møtet på bakgrunn av flere klager som har kommet inn.  Resultatet av møtet ble at klubben ikke kan benytte seg av banen i helgene slik at det skal være helt stille i fjorden hver helg.  De har fra grunneier fått videre tillatelse til kjøring tirsdag og torsdag ettermiddag. Dersom noen legger merke til kjøring i helgene tiltross for den nye avtalen, kontakt grunneierlaget ved formann.

 

2 Mai 2011

 

En trist dyrehistorie :

 

Idag ble laget kontaktet av en turgåer som hadde gått tur med hund i Tverrbotn i NK. På vei opp stien ved hovedelva fikk hunden hennes nyss i noe og hun bestemte seg for å følge hunden ned en skråning mot elvebredden. Der fant hun en nylig død et og et halvt års elgokse. Hun rapporterte direkte til laget via nettsidene våre og leder av laget satte igang undersøkelser. Steinar Olsen tok med hund og fikk med seg jakt leder Øystein Berntsen som gikk søk inne i botn og fant raskt frem til elg oksen. Det ble tatt flere bilder og ekspertene våre kunne raskt konstatere at denne unge elgen hadde blitt påkjørt av bil og knekt begge bakbena og slept seg i skjul ned mot elva på bare forbena, der den har ligget i lengre tid og tilslutt sultet hjel. Dettte kunne man konstatere på avføring som lå rundt elgen samt at den var avmagret. Bilene ble oversendt laget og publiserers her nå til skrekk og advarsel for alle som ferdes i trafikken. Vis hensyn og skulle uhellet være ute, kontakt politi eller andre umiddelbart for å hindre slike grusomme lidelser som dette dyret har vært utsatt for.

 

Dersom noen vet noe om dette eller har hørt noen rykter, ta gjerne kontakt med laget slik at vi kan få klarhet i saken. Ingen dyr skal måtte lide på denne måten.

 

Tusen takk til turgåeren som ringte oss og opplyste om saken, slike tilbakemeldinger setter vi utrolig pris på, takk også til de som bisto med bilder og kontroll.

*man kan tydelig se at beinet stikker ut overnfor ankelen, noe som må ha påført dyret store smerter over lengre tid.

1 Mai 2011

 

RYPETELLING VÅR 2011 :

 

Da har vi mottatt resultatene av vår tellinga i fjorden fra vilt gruppa og resultatene er bedre enn på mange år, oppløftende da vi var et av få lag som ikke stengte for jakt i fjor og enda er det observert mye fugl! Legg merke til Vasstrand sammenliknet med foregående år.  Stor takk til tellegruppa for fantastisk innsats.

 

Hei.

 

Telling er gjennomført, følgende resultat:

Vasstrand:66stk,21par

Nordfjordbotn:12stk,6par

Kråkskardalen:11stk,3par

Synnøvejord:11stk,4par

 

Meget positivt med fugl, skal gå en runde rundt Storvannet på Vasstrand.

 

Med vennlig hilsen

 

TessTromsø

Stein-Arne Paulsen

 

 

29 April 2011

 

SKYTE EPISODE I KATTFJORD

 

Det kom idag tre telefoner til leder i laget som alle meldte om skyting i fjorden. Det ble meldt om flere skudd og de ble lokalisert til å være på Skårelv siden. Leder kontaktet umiddelbart flere personer som bor sentralt og er tilknyttet laget og førstemann frem var Arvid Korsberg som tok karene på fersk gjerning. De unskyldte seg med at politiet hadde sagt at det var tillatt å skyte på kommunal grunn, hvorav Korsberg gav dem en kraftig reprimande og forklarte at hele Kattfjord er privateid. Steinar Olsen kom også til på åstedet og bisto Korsberg. NKG vil rette en stor takk til Steinar Olsen, Arvid Korsberg, Stig Atle Korsberg og Kyrre Danielsen som alle bidro til å få stoppet skytingen og fikk bortvist gjengen. Dere stilte alle opp på meget kort varsel og gjorde en uvuderelig innsats!

 

 

28 mars 2011

 

Lemen år.

 

Det myldrer i fjellet

Biolog og forsker NTNU Vitenskapsmuseet, Per Gustav Thingstad, sier at det kan bli et ekstremt lemenår.

 

- Det myldrer overalt i fjellet, enkelte steder oppå snøen, og det er nesten umulig å estimere hvor mange de er. Jeg kan hvert fall bekrefte at det er slik i Midt-Norge, og jeg har hørt at det er samme bildet ellers, sier han.

 

Det går vanligvis tre til fem år mellom hvert toppår for smågnagere. Det er riktignok ikke alltid at lemen er med på toppårene.

 

- Det ligger til rette for et større lemenår enn på lenge, sier professor i økologi, Rolf Anker Ims, ved Universitetet i Tromsø.

 

Forskningssjef Erik Framstad i Norsk institutt for naturforskning er ikke like sikker på at det blir et lemenår.

 

- Det ble registrert mye lemen i fjor, blant annet sørvest på Hardangervidda, på Hovden og i Dovre-området. Det er sjelden det blir to topper etter hverandre på samme sted. Så jeg er usikker på om det blir mye lemen i år og eventuelt hvor, sier han.

 

Han understreker at tellingen er på høsten og at han derfor ikke har har fullstending oversikt.

 

Sakset fra VG, kilde : http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10084849

 

29 mars 2011

 

 

Henvendesle fra kultiveringsgruppa om å bygge kråkefelle i Kattfjord.

 

Kråkebur som på tegning:

36x73mm imp– 70lm x 18,5 = 1295 + 25% = 1619,-

Hønsenetting - 36m2 x 18,0 = 648 + 25% = 810,-

Hengsler - 12stk x 119 = 1428 + 25% = 1785,-

Kramper - 1 pk x 264 = 264 + 25% = 330,-

23x48mm - 20lm x 6,95= 139 + 25% = 174,-

23x98mm - 10lm x 5 = 50 + 25% = 62,50

Treskrue 4,5x80 - 3 pk x 52 = 195 + 25% = 195,-

Transport - 1 x 600 = 600 + 25% = 750,-

Material = 5725,50

 

Grupa mener de skal få såpass bra rabatt at han skal kunne får det forkr. 3000.

 

Det er Fiskekultiverings leder Stig Atle Korsberg som har tatt iniativ til dette og dersom noen har noe å tilføre arbeidet kontakt

han eller styret i NKG.  Styret skal behandle saken på neste møte.

 

29 mars 2011

 

Det har de siste ukene blitt rapportert om flere tilfeller av ulovlig snø scooter kjøring i Kattfjord. Scooter kjøring er en stor trussel for dyreliv og fauna, ikke minst ryper som ligger i leger i snøen som en scooter fører ikke har sjans å unngå i store hastigheter. Det er også en stor trussle for storvilt stammen i fjorden. Elg kan bli jaget ut av vårt område og søke nye beiteområder og kalveplasser. Dette er ting mange ikke tenker på i sin ferd til fjells med snøscooter i områder der dette er forbudt.  Styret i NKG besluttet i et styremøte 2010 å slå hardt ned på slik kjøring og NKG kommer nå til å politi anmelde scooter kjøring i fjorden.

 

En av våre obesrvante lesere bivånte nylig ulovlig scooter kjøring i fjorden og han klarte få tak i dette bensin lokket som føreren mistet, er det noen som kjenner igjen dette lokket kontakt grunneierlaget.

6 Februar 2011

 

Nettsidene opplever stor pågang. Det har siden starten i august 2009 vært 8000 separate brukere innom siden, de har lest totalt 23.456 sider. Bruken av nettsidene tredobles i august og september, mens resten av året er besøkstallene stabilt høye. Den mest besøkte måned sålangt er September 2010 med 781 separate besøkende, dvs 781 forskjellige, det blir ikke regnet om samme IP adresse er flere ganger innom så det totale antallet er sansynligvis mye høyere da de fleste er mere enn en gang innom siden.

 

5 Februar 2011.

 

Hvorfor dra til Målselva, Lakselva eller Tana når du kan komme til KATTFJORDEN?!  Vii skal prøve få mere detaljer bak denne fantastiske fiske historien fra Nordfjord Botn eterhvert. Ofte hører vi historier om stor fisk, men ikke like ofte kan vi presentere dette med bilde på nettsiden vår. Så til alle der ute, SEND INN BILDER FRA FISKETURER, JAKTTURER eller andre bilder. Gode bilder kan bli premiert av grunneierlaget.

                                                                                                          Jørn Erik Ingebrigtsen

28 Januar 2011

 

Minner om alle fristene vedtatt av årsmøtet 2010, det skal rapporteres fra viltkultivering, fiskekultivering og jaktlag før 1 februar slik at det kan legges ved årsmelding fra leder. Send til post@lanobil.no

Det skal også rapporteres for alle som har kjøpt jaktkort, dersom det ikke rapporteres i tide vil det bli ilagt et gebyr for 2011. Dette fordi alle tallene brukes til statistikken over antall felte fugl som er vitig for lagets arbeid.

 

 

FRISTENE ER VIKTIGE FOR  STYRET I NKG, HOLD DISSE OG GJØRE ARBEIDET VÅRT ENKLERE.

 

23 November 2010

 

25 års jubileumet ble gjennomført med mellom 60 og 70 tilstedeværende gjester fra Nordfjorden. Det var stor stemning, fantastisk mat laget av mørt kjøtt fra jaktlaget og det var lysbildefremvisning og fortelling av gode historier. NKG hadde planlagt utdeling av ærespris i forbindelse med 25 års jubileumet men det ble til slutt vanskelig å fordele prisen til den som fortjente den mest slik at vi valgte å vente med prisen til neste korsvei. De som var nominert og nærmest var Øystein Berntsen, Rosøy og Egil Bertheussen. Det var også så mange andre navn, også personer som har gjort en stor innsats for kultiverings arbeidet i fjorden og andre medlemmer av styret i NKG oppgjennom årene.

 

NKG vil rette en stor takk til fest komiteen for godt gjennomført arbeide i forkant, vi vil også takke alle som bidro med smått og stort det være seg kaker, rengjøring, klargjøring av huset osv, ikke minst vil vi takke alle Dere som kom og gjorde denne kvelden til en minnerik aften for bursdagsbarnet Nordre Kattfjord Grunneierlag.

 

Det ble overrukket gave til tidilgere viltkultiverings leder Kyrre Danielsen for det fantastiske arbeidet han har utført for laget over mange år (19 år) Det ble fremhevet hvor viktig dette arbeidet har vært for NKGs forvalting av småviltstammen i området. NKGs arbeidet har blitt lagt merke til langt utenfor vårt eget området, og vår forvaltings praksis drives ikke tilfeldig men etter niditig arbeide og nøye sammensatte statistikker, derfor opplever vi rypebestanden i vårt området som mindre svekket også i de årene når alle andre områder opplever total mange på fugl. Arbeidet videreføres men NKG håper Kyrre Danielsen kommer tilbake ved en senere anledning og bidrar med sin kunnskap.

 

Styret hadde iløpet av 2010 brukt mye tid og laget en nyhetsfolder med tilhørende historikk for anledningen, de som ikke var tilstede kan få denne tilsendt ved å kontakte leder eller andre i det sittende styret.

 

15 Oktober

 

                                                   Nordre Kattfjord Grunneierlag 1985 - 2010

 

I forbindelse med Nordre Kattfjord Grunneierlags 25 årsjubileum inviteres det herved til stor fest påkostet av grunneierlaget. De inviterte er alle grunneiere, alle fastboende i Nordre Kattfjord, nåværende og tidligere deltakere i kultiveringsgruppa. 

 

NKG ønsker alle hjertelig velkommen til en minnerik kveld!

 

Invitasjonen fra Nordre Kattfjord Grunneierlag, festkomiteen :

27 September

 

Røkting av rusene i Kråkskardal i helga. Det ble tatt 7 gytefisk i rusa på innerenden av vatnet mens rusa i nerenden var så full

av løv at det var vanskelig å få oversikt. Det ble strammet opp ledegarn og bygget opp med stein rundt. Rusene røktes nå flere gang pr uke av frivillige. Kontakt Stig Atle Korsberg om du ønsker å delta frem til isen legger seg.

 

26 September

 

Meldt fra om 3 nye kontroller i kattfjord. Elva ble kontrollert to ganger, senest fredag kveld i mørket av fiske kultiveringsgruppa, ved leder.  Bakgrunnen for kontrollene er at 3 ungdommer ble tatt med garn for en uke siden. Garnet var ikke satt ut men de ble bedt om å fjerne seg fra området, noe de også gjorde.

 

23 September

 

Carl Walter Wærås melder om aktiv kulitvering på øya Lauklines og i lia rundt. 

 

På Lauklines er det nå tatt en god del predator.

Det være seg mink og kråker. Dette gjelder også oppe i lia ovenfor Lauklines.

Denne form for kultivering forgår nå kontinuerlig.

Personen som utfører arbeidet/dugnaden er: Navn: Stefan Kusterle, Østerrike. Bosatt på Lauklines. Yrke : Ferskvannsbiolog, mastergrad. Telf. : 91 68 34 52 e-post: stefan@lauklines.no

Forøvrig kan det fra NKG meldes at det er flere predator jegere utenbys fra som har meldt

sin interresse for å delta dersom det blir organisert felles jakt på predatorer.

 

 

22 September

 

Det foregår nå et rusefiske i Kråkskar dalen, rapport fra leder av fiske kultivering Stig A Korsberg mottatt :

 

 

Det har så langt vært gjort en enestående innsats i forbindelse med fiskekultiveringen, det arbeidet vi legger ned, og det er ikke få timer opp gjennom årene, har veldig stor betydning for målsetningen om å få kattfjord til å bli et attraktivt område for jakt og fiske, så der kan vi være stolt over oss selv.

Steinar og Harald Olav var oppe en tur etter at siste gruppe var ferdig med sin helg for å hente ned lavu og røkte rusene.

Da oppdagte de at det sto en lanke med 2 garn igjenn i vannet, de prøvde å dra det i land, men da sleit de av det ytterste garne.

Jeg og Eskild dro opp noen dager etterpå med en liten gummibåt når forholdene var de rette for å sokne etter garnene, vi fant det til slutt og fikk det opp, men jeg kjenner lukta av råtten fisk bare med tanken på det…men lukta til tross, vi fikk fraktet det ned og overleverte det til Steinar.

Som dere vet så står det ei ruse i innløpet i vannet og ei i utløpet, de har blitt røktet under utfiskingen og etter det 1-2 ganger i uka, uten de store fangstene.

Nå er det slik at det nok vi tilta med fangst i rusene utover høsten ikk, så det er viktig at vi i første omgang framover får røktet dem 2 ganger i uka ikke minst også bare for å gjøre dem ren for løv, så får vi øke på med oppsyn etthvert som det blir behov.

Jeg har lagt med et skjema, det er bare ført på de siste tre kontrollene med rusene, i tillegg så er det satt opp tre kontroller framover.

Jeg ønsker at dere ser om det er datoer framover som dere vet at dere kan ta en runde opp å sjekke rusene, så gir dere meg tilbakemelding på det, så fører jeg dere opp i skjemaet og sender det ut til alle.

Dette for å slippe å ringe rundt å spørre hver gang, greit å ha det spikra 2-3 uker framover.

 

 

Ps! Det er viktig at det som er av stor fisk blir satt tilbake i vannet, husk å være skikkelig fuktig på hendene, eller aller helst hold fisken i vannet men dere får den ut av rusen.

 

13 September 2010

 

Uhell med jeger under Synnøvejord tinden igår, les avis artikkel her :

 

http://www.itromso.no/nyheter/article388903.ece

 

13 september 2010

 

Det har vært utført kontroller i flere soner fra 9 -12 september.  9 september ble det utført fiske oppsyn i Skårelvdalen, to fiskere kontrollert, alt ok.  Vatnet blei også sjekket på strategiske plasser men ingen rester etter garn el. liknende ble observert.

 

Et sammendrag fra en jaktrapport mottat idag (jakt detaljer er redigert) :

 

Hei.

 

Har i dag vært på jakt/oppsyn.

 

Gikk opp Synjorddalen, bort ”sautråkkan” Gikk deretter lenger opp i sautråkkan og opp ryggen mot Synjordtinden. Deretter over Synjordtinden og ned inn i ”gryta” helt innerst i Synnjorddalen. Deretter gikk jeg over og ned Kidalsaksla og ned mot grustaket. Deretter bort mot Skorelvvannet og bort mot Synjorddalen igjen.

 

Ellers så jeg ingen folk, men hørte to skudd et stykke opp i skogen (ved Lille Finnkollen tror jeg) overfor Øystein Berntsen. Da jeg kom ned så jeg to biler parkert der. Begge hadde ”jeg er på jakt skilt” i bilvinduet.

 

O.V.F - Kontrollør NKG 2010.

 

17 august 2010

 

NKG har nå fått inn flere interresenter i jakten på predatorer for å hjelpe rypebestanden i vårt område. Det vil bli utført jakt på predatorer de nærmeste ukene og vi ber både jegere og turfolk om å utvise forsiktighet under jakta. Til dere som skal ut å jakte så presiserer NKG nok en gang at det er strengt forbudt å skyte fredete fugler og NKG ser svært alvorlig på det om noen skulle la seg friste til å skyte slike.  Vi har kontrollører som er ute i terrenget og kontrollørene bes om å være observant på at vi nå har jegere ute i terrenget som driver jakt på predatorere.

Skuddpremie utbetales hos kortselger ved fremvisning av fangst.

 

17 august 2010

 

Så er viltkultiverings gruppa igang med årets rypetelling.  De har allerede utført telling på Vasstrand og der var det oppløftende resultater, totalt 33 ryper ble telt.  Tellegruppa skal gjennomføre nye tellinger den neste uka og vi vil fortløpende oppdatere om resultatene her.

 

17 august 2010

 

Årets kultiverings arbeidet i Kråkskarvatnet er godt igang og gruppene melder om variable værforhold og svært mange frivillige deltakere fra fjorden. Topp innsats sålangt og rundt 600 ørret er tatt opp.  Det er satt ruser i begge elveoser og man har sperret av gytemulighetene.  Takk til alle som har deltatt sålangt, nærmere informasjon kommer etter at årets arbeid er ferdig.

 

6 JUNI 2010

 

Møte i kulitveringsgruppa 8 Juni 2010 på grendehuset i Nordfjorden. Alle som er interresert i å gjøre en jobb

for NKG kan stille klokka1900. Det er mulig å melde seg på grupper eller lede grupper selv, man får tilgang

til en hel helg med gummibåt og garn på et av våre vatn. For nærmere info kontakt leder for fiske kultivering

Stig Atle Korsberg.

 

5 JUNI 2010

 

Det er innrapportert et tilfelle av tyvtrening av hund i nordfjorden april 2010. Våre kontrollører rakk ikke fram, men NKG kommer til

å aksjonere dersom det kommer frem hvem det er som har drevet tyvtrening av hund uten tillatelse.

 

6 mai 2010

 

Da har kultiverings gruppa for vilt utført en kjempe jobb og fullført vårtellinga i NKGs område.

Det er en liten nedgang totalt sett fra ifjor, tallene fra tellinga blir oppdatert her etterhvert.

 

Rapport fra Stein-Arne Paulsen, leder kultivering viltgruppa :

 

Vi hadde noen fine dager i marka med gode hunder og trivelige folk.

Det var veldig mye snø i terrengene i forhold til før om årene.

Har en mistanke at fuglen er litt på flytt pga mat,men vi får se til høsten.

Den fuglen vi såg var stort sett i par,så vi får håpe på en god klekking.

 

Med vennlig hilsen

 

Stein-Arne Paulsen

 

En stor takk til alle som har deltatt på vårtellinga, hilsen NKG.

 

 

28 APRIL 2010

 

Hei!

 

her kommer litt informasjon om Skittentind Rando, som vi skal arrangere

1.Mai:

 

 

Konkurransen innebærer at lag på 3 personer skal ta seg over tre av

fjelltoppene på Kattfjordeidet, på

Kvaløya utenfor Tromsø. Det brukes Telemark- og Randoneski.

 

De tre toppene som skal bestiges er Storsteinnestind, Småtind og Skitntind.

Total stigning er på ca 1800 høydemeter fordelt på 10 kilometer.

I 2009 var det Hans Prøsch, Geir Solberg og Thomas Berge som stakk av med

seieren på tiden 2:47:16. Vi har imidlertid lagt litt om på løypen i år, med

nedkjøringen fra skitntind på øst-siden. Dette vil sannsynligvis gjøre at

årets vinnertid blir enda raskere.

 

Sikkerheten er høyt prioritert, og vi har i år sammarbeid med flere lokale

tindevegledere og røde kors for å gjøre gjennomføringen av arrangementet så

sikker som overhodet mulig! Det vil være plassert sikkerhetspersonell på

alle toppene, og på enkelte andre plasser i tillegg.

 

Helt siden starten har det vært fokus på deltagelse fremfor seier, og vi som

arrangører er opptatt av at dette ikke bare skal være en konkurranse, men

også en måte for toppturentusiaster å samles. Og det er mulighet for å

stifte nye bekjentskaper, og få seg nye tur-kamerater. I 2009 var det 60

personer forderlt på 20 lag som deltok, og vi satser på minst like mange i

år.

 

Som seg hør og bør blir selvfølgelig vinnerne premiert. Men i tillegg har vi

masse kjempefine gavepremier, som vil bli trekt ut blant alle de som deltar.

 

Løypebeskrivelse, regler og annen informasjon ligger på hjemmesiden vår:

www.skittentind.no

 

Påmelidng kan sendes til skittentind@gmail.com innen 30.april.

 

27 April 2010

 

Det meldes om stor suksess fra Tromsø Freeride Challenge som arrangerte freeride konkurransse på Kattfjordeidet 17 April. NKG bisto dem med klargjøring og tilrettelegging av arrangementet. Bla fikk Norsk Folkehjelp benytte snø scooter opp og ned for å bistå sikkerheten til arrangementet og vi ser på det som positivt å fremme et samarbeide med dem da de får bedre kjennskap til våre områder i en trenings situasjon, noe som bedrer sikkerheten til våre turgåere sommer som vinter.

 

Knut C benyttet sjansen via lokal media til å takke oss i NKG for hjelp, noe som vi setter stor pris på.  Arrangementet ble utført til punkt og prikke og gutta i Tromsø Freeride Challenge er hjertelig velkommen tilbake neste år. Se bilder under "BILDER"

 

18 April 2010

 

 

Sjøtun/Sandneshamn har stengt rypejakta for de to neste årene.

 

Fra Leder Hjalmar Westgård :

 

Hallo Sør-Kvaløya

 

Her er et nyhetsbrev i fra Sjøtun/Sandneshamn utmarkslag.

 

- Det viktigste punktet er at vi har vedtatt å stenge rypejakta de neste to årene. Etter nok en sesong med lavt uttak og lite observasjoner, har vi besluttet at vi ønsker å minske jaktpresset for en periode. Vi håper at de omkringliggende lag her på Sør-Kvaløya vurderer å gjøre tilsvarende tiltak, eventuelt videreføre allerede innført stopp.

 

Nå får NKG vurdere om det samme er aktuelt for vårt område.

 

Tore Nordøy, Leder.

 

15 April 2010

 

Viltkultiverings gruppa ved leder Stein-Arne Paulsen er igang med forberedelsene til  årets rypetelling og Stein-Arne melder idag at 

de søkt dispensasjon fra båndtvang hos Tromsø Kommune, og fått ok.

Har snakket med Per Kitty og har ga sitt samtykke, men under tvil. 

I år er det veldig spesielt pga vinteren som har vært så det som er av klov vilt i marka er veldig svak.

Er det reinsdyr i de områder som vi skal telle, så blir vi ikke å gjennomføre det.

 

 

14 April 2010

 

Statutter oppdatert ihht årsmøte vedtak 2006 og 2010 av styret på siste styremøte i mars 2010. De er nå også oppdatert på nettsiden.

 

 

10 April 2010

 

Det har vært meldt om tre tilfeller av ulovlig snøscooter kjøring i Nordre Kattfjord siste ukene, bÃ¥de leder og nestleder har vært i kontakt med folk som har benyttet scooter ulovlig i utmark og i et tilfelle mÃ¥tte en av grunneierne kontakte politiet da kjøringen som fant sted var over grensen av hva som aksepteres i forhold til fauna og dyreliv.  NKG følger med pÃ¥ motorisert atferd i utmarka som ikke aksepteres da det gÃ¥r ut over alt av smÃ¥ og storhvilt som trenger fred pÃ¥ denne tiden av Ã¥ret i forbindelse med markering av og kamp om revirene sine.  Samt at storhvilt som reinsdyr og elg kan stryke med nÃ¥r de blir utsatt for pÃ¥kjenningen av motoriserte kjøretøy som kommer raskt og uforventet pÃ¥ dem.  Overtredelser blir anmeldt til politiet fortløpende.

Forøvrig har det vært flere tilfeller av folk som driver isfiske uten fiskekort både på kattfjordeidet og kråkskardalen. Flere har unnskyldt seg med at de har hørt at man ikke trenger fiskekort på Kattfjordvatnet.

 

 

28 januar 2010

 

INNKALLING TIL �RSM�TE I NORDRE KATTFJORD GRUNNEIERLAG.

 

Styret i Nordre Kattfjord Grunneierlag innkaller til �rsm�te p� Forsamlingshuset i Nordfjord.

 

Fredag 19.02.10 kl. 19.00.

 

Inkallingen gjelder ogs� for ledere for kultiverings gruppene.

 

13 Januar 2010

 

15 Januar er siste frist for innsending av jakt kort rapport for 2008, husk � sende inn rapporten til NKG, ved Sissel Bakland Olsen enten pr post eller i postkassa til NKG ved Kr�kskardal slik at du unng�r ekstra avgift til h�sten. Rapporeringen er sv�rt viktig for det arbeidet laget gj�r, tallene legges til grunn for statistikken som har v�rt f�rt i over 20 �r.

 

2 Desember 2009

 

Det har kommet inn 4 kontroll rapporter fra v�re kontroll�rer siste 3 uker, det er kontrollert p� Kattfjordeidet og i selve fjorden. Fra 2 av kontrollene er det meldt inn navn og registreringsnummer p� bil, men begge hadde papirene i skj�nneste orden etter sjekk fra NKG.

 

10 November 2009

 

Det har kommet inn forslag om � registrere Nordre Kattfjord Grunneierlag som grasrot mottaker via Norsk Tipping. Det vil si at det genereres grasrotmidler av alt en spiller for via Norsk Tipping, som evt. da vil tilfalle laget n�r denne spilleren har registrert NKG som den forening han vil st�tte. Ingen ekstra utgifter for hver enkelt person/spiller. Dette synes styret i NKG var en s� god ide at vi vil jobbe videre med denne saken p� neste styrem�te, mest sansynlig i desember.  Har noen synspunkter p� dette, ta kontakt med leder pr e post.

 

12 Oktober 2009

 

Forskningsresultat p� vekst hyppigheten hos �rret publisert idag.

Sakset fra "Nordlys"

 

"Kannibal"-fisk vokser raskere

 

�rret som spiser sm�fisk vokser raskere, viser ny forskning.

Publisert 12.10.2009 kl 14:36 Oppdatert 12.10.2009 kl 14:50

Det viser en ny doktorgradsavhandling ved Universitetet i Troms�.

 

I mange nordlige innsj�er er �rret en viktig fiskeart. Avhandlingen viser at tilgang p� sm�fisk er viktig for veksten til stor�rreten i innsj�er. Fra �rreten er 20-30 cm stor kan den spise betydlige mengder med sm�fisk.

 

Fem innsj�er

Forsker Hallvard Jensen har foretatt diett- og vekststudier i fem innsj�er p� norsk og finsk side av Pasvikvassdraget samt Fyrevatnet i Telemark i S�r-Norge. De unders�kte innsj�ene har forskjellige potensielle byttefisk, fra ulike typer sik til planktonspesialisten lagesilda.

Dietten var dominert av sm�fisk i alle de unders�kte innsj�ene, men varierte betydelig avhengig av byttefiskens art eller form, -habitat, -st�rrelse og tetthet. �rreten begynner � spise sm�fisk n�r den er 20-30 cm, og diettskiftet skjedde tidligst i innsj�ene med god tilgang av sm� byttefisk som lagesild, og seinest i innsj�er med stor og rasktvoksende sik i strandsonen.

 

Fiskediett

Overgangen til fiskediett ga �rreten en betydelig �kt veksthastighet, noe som ogs� underbygger de energimessige gevinstene ved fiskespisende adferd.

 

8 Oktober 2009

 

Det kommer stadig inn nye flotte bilder fra n�rt og fj�rnt. Idag er det lagt ut mange nye bilder tatt av Bj�rnar G. Hansen under kultiveringshelga til Steinar Olsens gruppe.  Bildene var utrolig flotte og beskriver p� en fin m�te hvor flott en kultiverings helg i Kattfjorden kan v�re. Oppfordrer alle som har bilder liggende : SEND INN!!

7 Oktober 2009

 

Det har v�rt foretatt 9 kontroller/oppsyn av v�re kontroll�rer siden jakt start 10 september. Det har v�rt utf�rt kontroller i alle soner og foruten en jeger som manglet bufe bevis og en som "bare" skulle g� p� jakt og kj�pe kort n�r han kom ned fra jakt, s� har det ikke v�rt oppdaget uregelmessigheter. Det nye kontroll systemet fungerer veldig bra s�langt og viser at man fanger opp regelbrudd. Den personen som ikke hadde "rukket" kj�pe jaktkkort m�tte en av v�re kontroll�rer p� snuplassen p� vei opp og reglene for jakt hos NKG ble fremlagt personen og leder ble underrettet.

 

2 Oktober 2009

 

Rapport mottatt fra Bj�rn i jaktlaget. Han rapporterer at siste elg allerede er felt og det har v�rt en sv�rt vellykket jaktuke tiltross for alt fra storm, kuling, sludd og �sende regnv�r. NKG takker jaktlaget for en flott innsats og en ekstra hilsen til Ronald som fikk �ren av � felle to av dyrene under �rets elgjakt.

Den siste elgen var en halvannet �rs okse og ble felt ytterst p� Synn�vejorda, relativt h�yt oppe. Jaktlaget s� siste jaktdagen 6 elg, meget bra!

N� er det ingen restriksjoner p� sm�viltjakta lengre.

29 September 2009

 

Jaktlaget har idag felt elg nr 2 av ialt 3! En elg ku ble felt p� Kattfjordeidet, det var Ronald som var skytter etter spennende smygjakt. Resten av jaktlaget postet rundt!

27 September 2009

 

Sent l�rdag kveld ble 5 personer tatt p� fersk gjerning idet de pr�vde ta seg inn i et naust i Nordfjorden.  De ble holdt under oppsyn i 10 minutter og da det ble konstatert at de gjorde fors�k p� � ta seg inn i naustet ble de l�pt opp og konfrontert. I halvm�rke ble det konstatert at det var 5 stk hvorav 3 nordmenn av utenlandsk opprinnelse. De beklaget seg sterkt og lovte � aldri mere gj�re noe liknende. 2-3 grunneiere var involvert og gikk s� bort til en hytte som vistnok leies ut av Troms� Kommune, der var det mange mennesker samlet og det ble gitt klar beskjed om at vi overhodet ikke aksepterer denne oppf�rselen i fjorden og skjer dette engang til blir det politianmeldt. Dersom noen opplever noe ubehagelig i fremtiden i fjorden med tyveri eller andre ting, ta kontakt med NKG.

 

25 September 2009

 

Da er �rets elgjakt igang og idag kl 1400 ble f�rste elg felt i Nordfjordbotn. Str�lende v�r og fine forhold blir det meldt om, men noe vanskelige vindforhold gj�r posteringen litt vanskelig.  Fyldigere rapport fra jaktlaget blir publisert her s� snart vi mottar mere informasjon. Bj�rn Halvorsen har oversendt bilder direkte fra marka og dem kan du se her :

En glad elgjeger fredag kl 1400

Jaktlaget 25 September 2009 :

22 September 2009

 

Kortene som ble solgt f�rste uka p� rypejakta har n� begynt � komme tilbake og s�langt ser det ut som det skytes lite fugl p� d�gnkortene.  Har enda ikke rapporter fra sesongkortene men det kommer etterhvert.

H�per jegerne f�lger oppfordringen om � ikke skyte enkelt fugl eller stam fugl.

 

21 September 2009

 

Det har kommet �nsker om � fornye endel av utstyret til kultiverings gruppa, s�rlig ny gummib�t og nye redningsvester da det utstyret som brukes n� er p� grensa til det uforsvarlige. 3 medlemmer av kultiveringsgruppa diskuterer n� mulighetene for en ny b�t og det kan opplyses at en selger p� Eide har 50 % h�st rabatt p� b�t. Det har ogs� v�rt fremsatt et �nske om � f� g� til innkj�p av en 2 HK motor for � lette p� arbeidet under vanskelige v�rforhold.  Dersom noen har noe utstyr liggende ubrukt som vi kan l�ne eller kj�pe rimelig, ta kontakt med NKG. Kanskje noen har 2 redningsvester liggende, helst av god kvalitet 80-100 kg.

Styret vil diskutere saken ved neste styrem�te og ta en avgj�relse basert p� de opplysninger vi mottar f�r m�tet.

 

17 September 2009

 

www.kattfjord-nytt.no har n� grunneierlagets nye nettsider som f�rste oppslag. Der er ogs� direkte linken til nettsiden v�r oppdatert slik at alle finner den som er innom der.  Det kommer stadig inn mailer til laget fra n�r og fjern med bilder og �nsker. Oppfordrer medlemmer av laget til � sende inn turbilder, disse blir prioritert p� hjemmesiden!

 

 

14 September 2009

 

NKG blir st�rre :

 

Styret i Nordre Kattfjord Grunneierlag kan ikveld overbringe den gledelige nyheten om enda et nytt medlem! Eiendomen G.nr. 174 Br.nr.4 meldte seg idag inn i grunneierlaget. Eiendomen er ca 900 dekar og har tidligere aldri v�rt medlem av laget. Styret i grunneierlaget vil takke Borgfinn og Gunn Marslett for innmeldingen og h�per at representantene fra eiendomen vil bidra aktivt til � skape et godt lag.  For v�rt elgareal kan det se ut som dette ligger p� ca 865.3 dekar, men det vil vi komme tilbake til senere! Det er n� kun 2 eiendomer i Nordre Kattfjord som ikke er medlemer av laget, styret vil utover h�sten invitere representanter for de aktuelle eiendomer p� styrem�te for presentasjon av NKG.

 

13 September 2009

 

Mottatt brev fra Andreas p� Lauklines Kyst og Feriesenter. Ber medlemmer av NKG lese gjennom og komme med tilbakemeldinger til styret om stemningen er positiv for � etterhver digitalisere kortsalget eller om vi skal forsette som idag. Vi har et unikt system med h�y tilbakerapportering pga ekstra avgiften vi ilegger kortene, det m� vi opprettholde uansett system.  I Reisa elva innf�rer dem n� et system dersom du ikke rapporterer s� f�r du heller ikke kj�pe kort, de sier i avisa at det m� v�re null toleranse n�r det gjelder folk som ikke rapporterer da fylkesmannen kan g� inn � stenge et omr�de dersom bestanden ikke forvaltes skikkelig.

 

En representant fra selskapet Inatur Norge AS har v�rt invitert p� bes�k i

Kval�yaomr�det av noen grunneierlag som �nsker � g� over til salg av jakt og

fiskekort over Internett.

Lauklines Kystferie v/Andreas Nilsen som er grunneier og kortselger for NKG

tok kontakt med Rune S�derholm i Inatur for � f� litt n�rmere informasjon.

 

Andreas rapporterer f�lgende fra samtalen:

Inatur eies av Statskog, Norges Jeger- og Fiskerforbund, Norges

Skogeierforening m.fl.

De tilbyr en nettl�sning som ble opprettet f�rst og fremst for Statskog sine

omr�der for � effektivisere administrasjon, salg, rapportering og statistikk i

forbindelse med jakt og fiske.

Dette er n� �pnet opp for andre grunneiere og det er mulig � ta del i denne

nettl�sningen til en rimelig pris.

Inatur tar et �rsgebyr p� ca 1100,- for � ha tilgang til systemet samt 10%

provisjon for kortsalget.

 

Dette gir s� f�lgende fordeler for grunneiere/-lag:

�      �pen butikk 24 timer i d�gnet

     Mindre administrasjon

�      Kontakt med jegerne/fiskerne via mail

�      Alltid oppdaterte kortvarianter, datoer og priser

�     Kontinuerlig oppdatert fangstrapport med statistikk

�      Jaktomr�de i egen kartfunksjon.

 

Dette forenkler som nevnt kortsalget betydelig med tanke p� administrasjon,

betaling, kontakt med jegerene, fangstrapportering, sparte trykkerikostnader

osv.

Veldig greit for jegerne/fiskerne som hele tiden har oversikt over ledige

kort og kan kj�pe kort n�r p� d�gnet de vil.

Jegerne/fiskerne kj�per og betaler for kortet over nettet, skriver s� kortet

ut og tar det med seg.

M� s� registrere fangstrapport/fiskerapport over nettet n�r man er ferdig og

man blir dermed som grunneierlag forl�pende informert om fangststatistikk

via en p�loggingsfunksjon i systemet.

F�r full oversikt over hvem som eventuelt ikke rapporterer og kan f�lge

disse opp.

 

Det er gjort  p� et par timer � legge salget over p� nettet.

Er bare � lage en link p� NKG sine nettsider direkte til kortsalgssiden p�

Inatur.no.

Er uten tvil noe laget v�rt b�r vurdere.

 

Se eksempel fra et grunneierlag her:

http://www.inatur.no/infopages/03/54/68/41/Roeye-og-oerretfiske-ved-Skogsfjordvatnet-paa-Ringvassoeya-i-Karlsoey.html

 

 

 

10 September 2009

 

Hei!

 

Da er vi ferdig med �rets kultivering med garn i 1.vannet i kr�kskardalen, Steinar har avsluttet sin helg med utfisking og har i tillegg tatt ned utstyret. Deltakere var Bj�rn G Hansen, Steinar Olsen og Erling Nord�y.

 

Gruppa til Steinar tok ut totalt 242 �rret :

 

0-10 cm        0 stk

10-20 cm   206 stk

20-26 cm     36 stk

26 cm -->      1 stk

 

Lavvoen var bl�st ned men dem fant alt av utstyr inntakt.  Gruppa sleit litt ekstra da en av tollepinnene knakk, men med en rask n�d reperasjon gikk det bra. Vi m� bestille 2 repsett til neste �r, evt vurdere � g� til innkj�p av en st�rre og sikrere b�t, muligens med en 2 hk motor?

 

Vi har tatt opp 1771 fisk fordelt p� 9 d�gn, og det m� man kunne si seg rimelig forn�yd med, i alle fall ingenting � si p� innsatsen blant de som har v�rt med p� prosjektet, det har v�rt en kjempeinnsats.

Jeg synes kommunikasjonen mellom meg og den enkelte gruppeleder synes jeg har v�rt bta, dere har v�rt flink p� � gi meg tilbakemelding.

Hvis dere mener det er ting vi kan gj�re annerledes eller bli bedre p�, s� m� dere gi meg tilbakemelding p� dette slik at vi kan gj�re noe med det til neste �r, det er slik vi blir bedre.

Det er vel ingen tvil om at det enn� er masse fisk igjen i vannet, s� jeg er overbevist om at vi m� konsentrere oss om dette vannet til neste �r ogs�.

Som nevnt tidligere s� har jeg og Steinar kommet fram til at vi skal pr�ve � sette ruser med ledegarn i elvemunningen i �vre del av vannet, muligens i nedre enden ogs�, Erling synes ogs� dette er en god ide og blir med p� prosjektet.

I tillegg til undertegnede, Steinar og Erling s� har 2-3 personer p� min gruppe, (Stig-m, Ole-V og Anders) sagt at de kan bidra med � r�kte rusene, det m� gj�res 2-3 ganger i uka.

P� denne m�ten s� tar vi opp mye av fisken som g�r i elva for � gyte, noe vi hadde suksess med i synn�vjordalen for noen �r siden, hvis vi f�r st�rre fisk i rusene s� skal den settes ut igjen.

Vi h�per � klare � gjennomf�re dette prosjektet, og at vi kan starte opp i slutten av september og ut oktober event. noe lengere.

Rusene kan r�ktes om ettermidagen etter at man kommer fra jobb, det tar ikke lange tiden � r�kte dem, s� det er en enkel jobb.

Gi meg tilbakemelding om dere har noen formeninger om dette, og om dere er interresert i � v�re med � r�kte rusene.

 

Mvh

Stig Atle Korsberg

 

10 September 2009

 

Det har allerede kommet rapporter fra jegere per mobil telefon som har observert flere omlagte kull i terrenget, kyllinger av sv�rt sm� st�rrelse. Dersom rypene mislykkes med sitt f�rste kull kan de legge om og da har kyllingene kortere tid p� � vokse noe som f�rer til at de ikke er s�rlig store n�r jakta starter. Vi oppfordrer derfor jegere som kommer over slike kull eller enkelt fugl om � vise spesielt hensyn og ikke  skyte pip kyllinger men vise jakt etikk og jakte videre.

 

Vi avventer n� rapport fra Andreas p� Lauklines om kortsalget og stemningsrapport fra jegerne, den kommer il�pet av de n�rmeste dagene, samt rapport fra siste kultiverings gruppe med leder Steinar Olsen som avsluttet kultiverings arbeidet i Kr�kskardal vatnet 2009.

 

5 September 2009

 

Leder for Straumsbukta utmarkslag kontaktet oss i NKG idag for � r�df�re seg med hva de burde gj�re i sitt omr�de. Der har de observert s� lite fugl i terrenget at de vurderer stenge helt. Sl�ttnes som er naboen har alt bestemt total fredning i h�st. I samr�d med NKG vil Straumsbukta muligens �pne for jakt kun for grunneiere med sterkt begrenset bag limit men stenge for offentligheten i h�st.

 

NKGs terreng innehar s�pass store omr�der som ikke er jaktbare som produserer godt selv i d�rlige �r, slik at vi er ikke utsatt for samme "st�vsuger" effekten som de forteller at dem har i Straumsbukta der stort sett hele omr�det er lett tilgjengelig og jaktbart.

 

NKG oppfordrer likevel jegere i v�rt omr�de om � vise m�tehold under jakt ogs� i 2009, dvs ikke skyte enkeltfugl eller stamfuglmen utvise moderasjon slik at vi kan f� en st�rre sjanse for gode �r fremover.

 

Dersom noen er ledig for � hjelpe siste kultiveringsgruppa for � b�re ned utstyr s�ndag 6 september, kontakt Steinar Olsen direkte som er gruppeleder. Ca 1 time m� beregnes for b�ring.

 

3 September 2009

 

Rapport fra kultiveringsgruppa som har tatt ekstra arbeid i Kr�kskardals vatnet tirsdag og onsdag :

 

Hei!

Resultatet etter utfiskingen 1-2 september var magert,  vi hadde 21 garn fordelt p� 8 lenker og resultatet var 51 �rret.

Vi hadde to lenker p� 3 og 5 garn hvor vi hadde fl�yt melleom garnene og i endene, i tillegg forankret vi de i land, og med stein i ytterenden slik at det ikke skulle drive av g�rde.

Det vi opplevde var at de ytterste garnene i l�pet av natta ogs� hadde sunket til bunnen, i og med at det er synkegarn vi bruker s� burde vi ha mer fl�yt p� dem, helst et par plasser p� midten og mer i endene.

Resultatet her var at det var de to innerste garnene som fanget fisk, men ikke mye.

I tillegg s� satte vi noen lenker p� to garn utfra land, ogs� satte vi to lenker, en fra hver side i nedre neden av vannet, slik at disse overlappet hverandre, det var her vi fikk "mest" fisk.

Grunnen til at vi ikke satte mer enn 21 garn, var at vi ellers ikke hadde blitt ferdige f�r det ble m�rkt siden vi dro opp etter arbeidstid.

H�rer ogs� med til historien at det var et sinnsykt v�r, p� tirsdag bl�ste det trollkjerringer p� vannet, han var hvit p� vannet, men det stillna utover kvelden.

P� onsdag regna det trollkjerringer, helt vanvittig v�r, men heldigvis s� roa det seg da ogs� utover kvelden.

Jeg har snakket med Steinar og anbefalt han � sette p� venstresiden innover vannet og inne p� omr�det ved starnda, der s� vi en del vak n�r det stillnet av p� kvelden.

Vi fisket fra litt innenfor lavoen og ned over mot utl�pet.

Vi skal ogs� se p� om vi kanskje pr�ver oss med ruser med ledegarn i elveinnl�pet, dette hadde vi gode resultater med i synn�vjorddalen.

Da kreves det at vi r�kter rusene 2-3 ganger i uka, fra slutten av september og hele oktober, � langt det lar seg gj�re, men dette kommer vi tilbake til.

 

Jeg m� ogs� nevne at det gikk et skikkelig steinras fra tverrfjellet og ned i 1.vannet, det var en stor stein som m� ha veid b�de ett og to tonn og kanskje mer, vanskelig � si da vi sto utenfor lavoen, og flere mindre steiner som kom i ei sinnsyk fart nedover fjellsia.

Den store steinen og flere av de mindre steinene traff vannet ved den innerste steinura rett f�r bukta p� h�yresiden av vannet�

heldigvis hadde vi ikke garn der denne gangen,  men det hadde vi sist, det er er verd � tenke p�, spesiellt etter et kraftig regnskyll som i g�r.

Jeg tenker ogs� p� de personene som gikk p� den siden da vi var p� utfisking der for snart tre uker siden, lurer p� om det er mange som g�r rundt p� den siden�?

I fjor kunne vi lese i avisa at det var en stor stein som kom ramlende ned i n�rheten av andre 2.vannet�

Dette til orientering

 

Stig Atle Korsberg

 

 

2 September 2009

 

De nye kontroll�r kortene er klare og vil bli utstedt il�pet av denne uka slik at alle kontroll�rene er klare til jakt start 10 september. Vi har nye retningslinjer for kontroll som vil bli iverksatt i �r for � f� bedre kontroll med terrenget.

1 September 2009

 

Da en av de opprinnelig oppsatte kultiverings gruppene som skulle v�rt i sving forrige helg m�tte trekke seg pga tidsaspektet, valgte gruppe 2 med Stig Atle Korsberg, Ole Vidar Furnes og Stig Morten Balsvik og dra opp til Kr�kskardal etter arbeid idag mandag.  Der ble det satt ut 21 garn i forskjellige posisjoner og gruppeleder melder om at de observerte stor fin �rret opp mot 5 hekto. De drar opp igjen imorgen etter arbeid for trekking av garna, m�ling og telling. NKG takker for ekstra innsatsen fra gruppa!

 

 

30 August 2009

 

Kontroll i elva i Nordfjordbotn, ingen garn observert. 3 fluefiskere tilstede som forteller om mye sj��rret og sj�r�ye il�pet av sesongen, endel laks ogs�, den st�rste laksen som er tatt p� flue ryktes � v�re 13 kg.

 

28 August 2009 :

 

Medlemsm�tet i Nordre Kattfjord Grunneierlag avholdt kl 1900.

 

F�lgende ble bestemt :

 

SALG AV JAKTKORT STARTER MANDAG 7 SEPTEMBER

 

JAKTSTART 10 SEPTEMBER 2009

 

2 KORT PR SONE I 3 SONER

 

BAGLIMIT : 3 RYPER PR D�GN P� D�GNKORT, 15 RYPER TOTALT P� SESONGKORT

 

SONE 1 : DET ER KUN TILATT JAKT P� FJELLRYPE I PERIODEN 18.9 - 1.10 PGA ELGJAKT, I DENNE PERIODEN ER OMR�DET STENGT FOR JAKT UNDER KVOTE 300 METER. I SONE 2 OG 3 ER DET INGEN RESTRIKSJONER MEN ALLE JEGERE BES VISE HENSYN TIL JAKTLAGET SOM DRIVER ELGJAKT I SLUTTEN AV SEPTEMBER.

 

DET ER N� REGISTRERT 11 NYE AKTIVE KONTROLL�RER I OMR�DET. ALLE SOM JAKTER ER PLIKTIG � STILLE MED BETALT JEGERAVGIFT, GODKJENT KORT FRA NKG OG DE SOM BRUKER HUND M� HA GODKJENT BUFESERTIFIKAT.

 

ALLE OVERTREDELSER BLIR MELDT TIL STYRET I NGK SOM KAN UTESTENGE PERSONER FRA OMR�DET, GROVE OVERTREDELSER BLIR POLITI ANMELDT.

 

ALLE SOM JAKTER I OMR�DET KAN BLI KONTROLLERT, KONTROLL�RENE HAR I �R OGS� MANDAT TIL � KONTROLLERE AT INGEN BRUKER STORMASKETE GARN I FISKEVANNENE I OMR�DET.

 

B�TER FOR MANGLENDE INNSENDING AV JAKTRAPPORT BELASTES VED KORT KJ�P :

 

D�gnkort    200.-

 

Sesongkort 400.-

 

Ytterligere informasjon under "JAKT/FISKE"

 

 

24 August 2009 :

 

Viltgruppa ved Kr�kskardalsvatnet l�rdag 22 august :

Vilt gruppa gjennomf�rte h�st tellinga i Kattfjord 22-23 august. Skiftende v�r alt fra �sende regn og lavt skydekke til �stavind og over 20 varmegrader gjorde ikke forholdene enkle for tellegruppa.

 

S� var vi ferdig med h�st-tellingen og med d�rlige resultater,men med noen fine dager i marka.

 

En kort oppsummering:

- Nordfjordbotn, nedgang p� h�st.

- Kr�kskardalen, samme resultat som p� v�r.

- Vasstrand, nedgang p� h�st.

- Synn�vejord, nedgang p� h�st.

- Alle l�ypene utenom kr�kskardalen har nedgang.

- Det var noen kull,og en del enkel fugel i terrenget.

 

Tellergruppa kommer med et innspill om � evaluere de l�ypene som vi har pr i dag, pga endringer p� biotopen, kanskje vi burde ha en l�ype rundt stor vatnet p� Vasstrand og en l�ype p� Kattfjordeidet.

 

Gruppa vurderer ogs� � starte tellingen en uke tidligere neste �r.

23 August 20009 :

 

Gruppe 3 har avsluttet kultiveringsarbeidet i 1 vatnet i Kr�kskardal. Endel vind og skiftende v�r gjorde arbeidet vanskelig, men det ble utf�rt og alle garnene var i bruk og spredt over hele vannet med ca 100 meters mellomrom. Denne helga viser hvor viktig det er med informasjon mellom gruppene slik at man ikke "starter p� nytt" hver helg. Gruppe 3 erfarte at 90 % av �rretene som ble fanget sto p� garn som var plassert p� grunne omr�der, dvs 4 meter og grunnere.

 

Det ble utfisket 203 �rreter f�rste natta og i overkant av 100 �rreter andre natta noe som er en stor nedgang fra de to f�rste gruppene. Det deltok totalt 6 stk p� gruppa og l�rdag formiddag kom Solveig opp med vafler og kaffe, noe som var sv�rt popul�rt.

 

Det er snart fisket ut 1.500 sm�fallen �rret fra vatnet siden juli, lengde varierer fra 10 cm og oppover mot 24 cm, h�yeste vekt er ca 150 gram.

 

Nordrekattfjordgrunneierlag.no 2003 Privacy Policy Terms Of Use